Cara Nak Buat Sambal Ikan Bilis Kering Tahan Lama
Rendang ini lebih sedap dikacau lama lama dengan api kecil sehingga berwarna gelap. Oleh kerana bahan bahan dihiris dan ditumis terlebih dahulu rendang ini sangat tahan lama dan lambat basi.
Walau apa pun lontong ni adalah makanan kegemaran Che Nom kerana ada banyak bahan sayuran dalam kuahnya.
. Ada orang mengatakan Lontong dan Kuah Lodeh tidak patut dihidangkan di hari raya tapi bagi Che Nom selera masing-masing yang mungkin juga berlainan tempat adalah tidak sama. Senang untuk masak masa raya nanti kalau resepi untuk 2 ekor ayam terus. No ratings yet 10 min 10 min 10 min 300gm sotong - bersihkan dan hiris bulat 1batang serai titik 1 sudu makan pes cili kering 1 sudu makan sos tiram 6 biji cili padi titik Sedikit hirisan batang seleri 1 biji bawang besar hiris 2 ulas bawang putih titik Garam dan gula secukup rasa Sedikit minyak untuk menumis.
Saya bercadang untuk menggunakan resepi ini untuk masakan rendang pada hari raya. Apa saja yang termasuk tahap finishing dalam membuat kerajinan dengan inspirasi objek budaya tampines. Kalau sekadar untuk mengopek bawang halia dsb tak jadi masalah kerana cepat sahaja ianya disediakan.
Jadi masa ada pembantu rumah saya rajin lah ke dapur kerana Ros akan sentiasa menyediakan cili kisar setiap kali ianya. Resepi Lontong dan Kuah Lodeh yang selalu dihidangkan buat sarapan pagi atau juga hidangan di hari raya. Enter the email address you signed up with and well email you a reset link.
Cara Menyediakan Cili Kisar Yang Tahan Lama Azie 6162022 Add Comment Saya memang malas nak memasak bila buka peti sejuk dan tengok tak ada stock cili kisar.
0 Response to "Cara Nak Buat Sambal Ikan Bilis Kering Tahan Lama"
Post a Comment